Livet i USA

Tänkte skriva lite här om mitt liv i USA. Inte för att jag varit här särskilt länge men, en del kanske undrar vad jag ska göra här och hur jag hamnade här.

IMG_0649.JPG

Brandon och jag träffades för snart fyra år sedan i Norge när vi var ledare på ett läger. Det var ett internationellt läger med 75 personer och där hittade vi varann! Det blev långdistansförhållande i flera år och vi flugit fram och tillbaka flera gånger mellan Sverige och USA.

Ganska snart började vi prata om framtiden och vart vi ska vara. Det blev USA. Dels för att jag redan kan engelska och dels för att Brandon snart skulle ta examen och kunde få jobb. Vi har alltid pratat om fördelar och nackdelar med de båda länderna. Många svenskar skulle såklart säga rakt av att Sverige är bäst och självklart val om de skulle stå inför ett sådant beslut. Men för oss kändes USA som det bästa valet. Åtminstone för vart vi är i livet just nu.

Jag trodde till en början att vi skulle bo i en stad i Ohio, en timme från Columbus där Brandon pluggade. Brandon hade fått jobb där, tackat ja, men sen fick han ett bättre erbjudande. Det jobbet är här i Tucson, tvärs över USA. Blev ganska omvälvande när jag fick veta att han tackade ja till det istället. Jag kände till Ohio och ett par stater runt om, men visste inget om Arizona. Trodde helt enkelt att det såg ut som Mars: rött, platt, torrt. Men Tucson och Arizona ser inte ut helt så! Det är så mycket mer här än bara öken! Även om Tucson är långt bort, otroligt annorlunda än vad jag är van vid, så gillar jag det och kan se oss bo här i några år.

IMG_7146.JPG

För att jag skulle kunna flytta hit behövde jag ansöka om visum och gifta oss. 10 månader tog hela visum processen. Har precis postat en bibba papper igen för att jag ska få stanna i USA. Visumprocessen var så otroligt lång, oviss och jobbig. Som tur var gick det fort när jag väl blivit informerad om att de godkänt vår ansökan.

I samma brev som jag postade skickade jag även ansökan om arbetstillstånd. Det verkar som att det är en genomsnittlig väntetid på fyra månader för att få det godkänt. Trodde inte det var så lång tid. När jag väl fått det kan jag börja jobba, men vad jag vill göra vet jag inte alls. Jag har sett en del intressanta jobb på olika jobbsöksidor. Jag har pluggat engelska och känns som att med den examen kan jag både göra allt och ingenting. Att jobba med språk vore kul, men så svårt att komma in på och få jobb.

DDAB08AE-609C-4AB1-9CF6-7453CCF9AF43.jpg

Tror det kommer ta ett tag innan jag känner att allting är igång och att jag verkligen bor här. När jag har fått ett jobb, ett gym att gå till och fått lite vänner, då tror jag det känns mer som att jag bor här. Idag fick jag post från skatteverket att jag officiellt är utskriven ur den svenska folkbokföringen, så det är ett steg i riktningen att verkligen bo här!

Skärmavbild 2019-03-01 kl. 18.02.50.png

Här i sydvästra USA är det jag bor! Idag har det varit 25 grader varmt medans i Ohio där Brandon är ifrån har det varit -2 grader. Det är så galet det kan vara så olika klimat i samma land! Tucson ligger två timmar med bil från Phoenix och 8 timmar från Los Angeles.

Jag kommer skriva här på bloggen om USA, jämförelser med Sverige och lite annat kul! Hoppas ni vill läsa!