7 mars

Känns som att jag på sistone har lätt för att tappa fokus när jag pluggar. Kanske inte så konstigt när det jag läser är supersvårt och jag inte förstår någonting. Då kan ett kapitel lätt ta en hel dag att komma igenom. Istället slösurfar jag, kollar upp sommarjobb, och skjuter upp sånt jag borde göra. Sökte nyss jobb på studenttidnigen i Lund för att jag ska få någon mer riktig erfarenhet av att jobba med skrivande. Egentligen vill jag jobba med skrivande och språk på något sätt men vet inte alls hur man börjar. De som skriver massor har liksom alltid skrivit. De har flera romanidéer på lager och lådor fulla med dikter. Jag började en skrivprofil i gymanasiet men där tappade jag mitt intresse för att det inte höll vad de lovade angående  utbildningen och att klassen inte var bra alls. Jag bytte sedan inriktning till kultur. Jag vet inte ens om jag är bra på att skriva, men tror att jag kan nog bli det. Kanske är studenttidnigen en bra början. Får se om de vill ha mig eller om jag ska komma på något annat. Gick på ett föredrag igår där en journalist pratade och det lät spännande med vad han gjorde och vad han skrev om. 

Får väl ta och fortsätta med mitt semantikplugg nu. Till en av övningarna är svaret K(a) -> Q (g). Detta motsvarar meningen If Arthur was a king, then Guinevere was a queen. Detta var en av de enklaste övningarna så det blir bara svårare härifrån! 

Ha en fin onsdag!