Söndagstur

Förra söndagen blev det en tur runt Skåne med familjen. Här kommer några små glimtar därifrån. 

IMG_3714.JPG

Första stoppet blev Dalby stenbrott. Pappa och Ida badade men inte jag och mamma. Det blåste alldeles för mycket. 

IMG_3712.JPG
bLLo28atTK2DxhkNi6YlEw.jpg

Andra stoppet blev The Lodge på Romeleåsen. Vi åt megagod brunch med fantastisk utsikt över åsen. Den lilla biten brownie var himmelsk och jag drack supergott kokoste. 

I1VnpMQLTz+jhlcV1SfB5g.jpg

Andra stoppet blev en snabbtur i Ystad. 

KdnXqdRJSH2QEp3sqPSRHw.jpg

Sen åkte vi till Ale Stenar som bad på en spektakulär utsikt och gulliga får på vägen dit. 

vaL3jsVoS6u8jh4ts0bVzQ.jpg
A93AB4A6-9958-4E48-8C1A-2B56B3B00475.jpg

I tredje klass var jag på Skånetur med skolan och en lärare fotade alla elever någon gång under resan och vi fick sedan varsin inramad bild på oss på skolavslutningen. Jag återskapade samma bild under vår lilla tur. 2004 vs 2018. 10 år och 24 år. 

IMG_4463.JPG
gkVOWZjCTdGiJqAECAen2A.jpg

I Brantevik på Österlen fanns Sveriges minsta bibliotek. Sista stoppet blev Kivik och affären där de säljer massor med olika äppeldrycker. Sedan bar det av hemåt igen! 

Veckans lista

Veckans humör: Hoppas på bättre humör men känner mig konstant trött. 

Veckans planer: Jobba, städa och packa i lägenheten. 

Veckans podd: Sånt är livet med Alex & Ida. Vilken myspodd! Har lyssnat på de tre första avsnitten och jag är fast!! 

Veckans vill ha: Klickade hem en superfin klänning från & other stories nyss hehe

Veckans pin:  Ännu en bullet journal pin. Övar på att skriva och rita fint i den och ville ha ett monstrera löv i den!  

Veckans godaste: Åt i helgen den mest fantastiska biten brownie någonsin. Tänker fortfarande på den. 

Veckans mys: Ska ha myskväll med vänner på lördag! 

Bullet Journal

Det är mer än två år sedan jag upptäckte bullet journaling. Först gick jag all in för att få en fin BuJo, sen tröttnade jag på det, det blev för mycket. Sedan gick jag tillbaka till en vanlig kalender, sedan fick jag inspo igen och började om på en ny BuJo. Nu har jag tröttnat på den versionen av min BuJo och fick ett ryck och skaffade en ny Leuchtturm 1917 skrivbok. Nu ska den bli precis så som jag vill ha den. 

Den översta är en Muji bok där jag hade BuJo från Nov 2017- Augusti 2018. Under är min nya! 

fullsizeoutput_e25.jpeg

Så här såg alla mina uppslag ut i Bujon. Ritade upp flera veckor åt gången och då blev det mest som en vanlig kalender vilket inte är meningen med en bujo. Den lilla sleep trackern i hörnet har jag inte kör på hela tiden, men den var användbar när jag hade sömnsvårigheter i januari. Kommer lägga upp flera inlägg om min nya bujo och hur det känns med den! 

En dag i Danmark

I tisdags var jag ledig från jobbet och jag och min syster Ida tog våra cyklar över till Danmark. Vi tog båten över och cyklade längs Strandvejen mot Humlebæk och Louisiana. Trots att jag bor så nära har jag aldrig tidigare cyklat längs havet på andra sidan. Husen längs kusten är så mycket finare än de i Sverige. Gamla korsvirkeshus varvas med hypermoderna designvillor. 

IMG_3397.JPG
%++cIYi2R1+xVvg371itEg.jpg

Det tog 45 minuter att cykla till Louisiana och där gick vi runt och kollade på konsten. Här är vi i Yayoi Kuasamas permanenta installation på Louisiana. 

IMG_4200.JPG
cl1jdpS3TuKo663VApqwaQ.jpg

Senare cyklade vi till stranden och badade och cyklade tillbaka mot färjan. På stranden läste jag ut kriminalromanen "I denna ljuva sommartid" av Mari Jungstedt. Den var lättläst och klassisk krimroman där alla personer hänger ihop och tillsist förstår man vem mördaren är. 

Veckans lista

Tänkte köra igång med en veckans lista varje måndag för att få igång bloggen lite. Här kommer den första! 

Veckans humör: Började dagen mega trött. Jobbade igår och lördag och då är det jobbigt att behöva jobba måndag också. Men imorgon är jag ledig. 

Veckans planer: Imorgon är jag ledig och ska cykla till Louisiana i Danmark med Ida. Sen ska jag äta ute med några kompisar på kvällen. Sen jobbar jag i tre dagar till sedan är jag ledig i helgen men har inga planer än. 

Veckans podd: Ser fram emot avsnittet med Ingrid Wall i Sommar i P1. Förbereder mig på värsta gråtavsnittet. 

Veckans vill ha: Vill gärna köpa boken Factfulness av Hans Rosling. ¨

Veckans pin:  Fin bullet journal layout. Vill böjra på en ny bullet journal men året är inte slut än :/ 

a56a702db18f5caa562c2e91a9d96cf9.jpg

Veckans topic: Träffade Olivia igår och vi pratade om hur vi aldrig känner att man är tillräckligt bra på något trots att man har bevis på att man är bra på det. Typ betyg i skolan och trots det går bra är man inte nöjd. Eller hur man känner sig sådär halvbra på det mesta och inte känner att man är riktigt bra på något, typ en hobby. 

Ljusblåa dagar

Om ni behöver mig så finns jag på stranden. Har varit där flera dagar i rad. Var där efter jobbet idag och somnade på stranden. Det är svettigt med denna hettan men det är ju så skönt ändå. Snart blir det mörkt och kallt igen. 

Min lägenhet har blivit såld och det är ett steg i riktningen mott min flytt till staterna. Längtar ihjäl mig nu. Vill helst åka nu om inte igår. Men jag måste sätta en omtenta jag har om tre veckor. Jag måste sätta den. Vet inte vad jag gör annars. 

Tills dess är jag på stranden. 

 

 

Ft%FXCrtQnysIhQS7vwofg.jpg

24!

I måndags var det min 24 födelsedag! 24 låter ganska vuxet på nåt sätt. Gillar för övrigt mest att vara en jämn ålder. På nåt vis känns det bättre. Jag jobbade hela dagen men dagen gick ändå fort och hann fira med familjen på kvällen!

IMG_2649.JPG

Brandon hade skickat mig så fina blommor! De stod vid dörren när jag kom hem! <3 

AgUlg+EKQA+TR7zjh3N2jw.jpg
928aG6ZKQW2fFYayQ9X1hg.jpg

Vi åt på min favorit restaurang Ya-ha i norra hamnen, jag tog deras megagoda hamburgare! 

Ur3mPl%vRSqutMhz4bHwZg.jpg

Till sist blev det glass vid havet! Finare måndag får man leta efter!

Skåneutflykt till Dalby

Igår tog jag och min kompis Isabelle tåget och bussen till Dalby. Vi tog bussen mot Sjöbo och åkte rakt ut i den sydskånska landsbygden. Vi hoppade av på Knivsåsen och gick mot stenbrottet. 

IMG_3936.JPG
IMG_3960.JPG

Vi stannade på vägen för lite blogg pose bilder. Vi konstaterade att vi inte är så bra på det. 

FJxtKbaDSryibrI5pWXRcQ.jpg

Sen kom vi hit! Vi tappade hakan så fint det var. Kunde inte helt fatta att det var i Sverige. 

IMG_2423.JPG
IMG_2422.JPG
IMG_2420.JPG

Vi badade två gånger och det var varmare än i havet. Det var kallt till en början men sen blev det skönt! Vi gav inte oss på att hoppa från klipporna vilket en del gjorde. Någon hoppade från högsta klippan som säkert var minst 15 meter högt. 

IMG_2421.JPG

Sen blev det lite kallare när det började blåsa och molnen drog in så vi begav oss tillbaka till bussen och åkte hem!

1 year anniversary

Det är så klyschigt när man skriver att tiden går så fort men det är ju så sant!! Kan inte helt förstå att det är ett år sedan jag åkte till USA. Och idag ett år sedan Brandon och jag förlovade oss!! 

IMG_5455.jpg

Brandon tog med mig till en superfin park med en paviljong i mitten. Han sa att vi skulle ut och äta och att parken låg på vägen dit, vilken det inte alls gjorde. Han hade fått sin syster att köra i två timmar till Columbus för att gömma sig i parken och ta bilder på oss! Efteråt gick vi och åt på en steak resturang och servitören var helt till sig att få servera ett nyförlovat par en helt vanlig tisdag! Kan inte helt förstå att det är ett år sedan!

IMG_5449.jpg

Fredagslistan

Veckans bästa: klickade hem en rosa jeansjacka från Nelly!

Veckans viktigaste: Gått på läkarbesök som jag väntat på i fem månader. Så tog det bara 15 min.  

Veckans podcast: ingen faktiskt. Inte lyssnat på någon alls men har flera i listan att lyssna på.  

Veckans tråkigaste: jobbar nu min sjätte dag idag sön-fre och är inte ens ledig hela helgen. Jobbar söndag igen. 

IMAGE.JPG

Veckans tips: hade visning i veckan på min lägenhet, hade städat den så fint och köpt blommor. Rekommenderar att städa visningsfint oftare man blir så glad och lugn av att ha det fint omkring sig! 

Veckans tanke: jag gifter mig nästa månad. Känns helt sjukt. Känns som att det fortfarande är så långt i framtiden. Inte att det är 36 dagar kvar.  

Just nu: sitter på jobbet och bloggar från mobilen. Köpte lösgodis innan så går och plockar några bitar från påsen då och då. Tre timmar kvar tills jag får gå hem. 

I helgen: har bara ledigt imorgon, ska kanske träffa kompisar och ska på 18-års kalas. och jobba söndag. 

IMAGE.JPG

#Hemnet #compactliving

Just nu ser min lägenhet ut som i en inredningskatalog. Imorgon ska lägenheten fotas för försäljning! Har satt blommor i flera vaser, putsat fönstren och inrett balkongen! Lite knäckebröd och sylt ville stylisten att det skulle finnas på balkongen haha och sparris i en skål i köket. Antar att det säljer! Imorgon börjar jag på mitt jobb och ska öppna receptionen och börjar 6.15! Inte så taggad på det men har åtminstone ett jobb hela sommaren! Har inte haft det innan!

IMG_2090.JPG

Examen!

Det har varit lite tomt här på sistone. Jag har pluggat och haft tre tentor och kandidatuppsatsen som skulle bli klar. Men nu idag så har jag skrivit min sista tenta! Om jag blir godkänd på alla tre så tar jag examen! Känner mig så lättad nu och har fått G på min uppsats! Ska bara fixa litegrann i den och sen är den helt klar! För första gången i mitt liv har jag även sommarjobb hela sommaren! Börjar på måndag och jobbar alla sommarens högtider inklusive min födelsedag. Men är ledig 10 dagar i juli för bröllopet! Känns så bra alltihop nu! 

MvjQgNk+TaiWbnFlh+BuQg.jpg

18 maj

Idag var det dags för tenta 1 av 3. Åkte till Lund och åkte på upptäcksfärd kändes det som när jag skulle ta bussen till nån byggnad jag aldrig varit i förut. Det var översättningstenta och skulle översätta 15 stycken meningar från svenska till engelska. Det gick ganska bra. 

czeJpGDCQdKwKXW%kFwN2g.jpg

Gick förbi denna väldigt fina byggnad. Det är Lundakarnevalen och fick gå omväg på lite småvägar runt Lundagård där karnevalen är. Gick sen efter tentan och tog ett glas rosé och pillade på våra uppsatser. I sann studentanda satt vi med våra laptops på uteserveringen medans det var karneval runtomkring. Deadline är på måndag och har bara lite kvar att göra på uppsatsen! Imorgon åker jag till Lund för att gå på karnevalen med Olivia! 

IMG_1531.JPG