Guldkorn på SVTPlay

Har tagit en paus från Netflix på sistone för jag fastnar bara på att kolla på vänner hela tiden, trots allt utbud som Netflix har. Jag har kollat desto mer på SVT Play. Här är fyra guldkorn från SVT som jag gillar.

Skärmavbild 2018-09-22 kl. 15.11.24.png

Totalt fastnade för Arvinge okänd när jag såg det senaste avsnittet om tidningsbudet från Zimbabwe. Har sedan dess plöjt 6 avsnitt till. Helt fantastiska historier om liv som varit och kommer fram när ett arv ska föras vidare till arvingarna. En person som dött i Sverige utan tillsynes några släktingar har pengar som ska komma till den eller de arvingarna som har rätt till arvet. Svt tar gräver i arkiv och register för att ta reda på vem eller vilka de okända arvingarna är.

Har sett det första avsnittet av Kroppshets av Mia Skäringer. Så viktigt program. Även om jag inte kan känna igen mig i Mias situation som ung och överviktig, har jag erfarenhet av andra sidan av kroppshetset som smal och ändå får kommentarer om min kropp. Det är så viktigt problem i samhället som programmet belyser. Vi proppas på med bilder av smala kroppar hela tiden och olika dieter som det står om på löpsedlarna och trendig mat som ska ätas.

Skärmavbild 2018-09-22 kl. 15.12.23.png

Televisionens bästa tävlingsprogram har börjat med en ny säsong! Allt för Sverige! Amerikaner som dyker ner i sin svenska historia för att hitta sina rötter!

Skärmavbild 2018-09-22 kl. 15.20.30.png

Har även plöjt alla avsnitt av Svenska Nyheter. Så kul och Jesper Rönndahl är bäst. Gårdagens program som hade en trailer med Annie Lööf i “filmen” “Can’t hurry lööf” var helt klockrent!

Trevligt svtplayande :)

Overnight oats

För någon vecka sedan åt jag frukost på espresso house och tog en overnight oats. Det var supergott och tänkte testa göra samma själv hemma. 

fullsizeoutput_84d.jpeg

Började med att lägga blåbär i botten i tre burkar och halverade passionsfrukter. 

fullsizeoutput_84e.jpeg

Mixade en banan och mango, hällde i chiafrön och havregryn och blandade runt. Sen varvade jag mangoblandingen med ett lager passionsfrukt två gånger i burkarna. Glömde ha kokos på toppen men det blir nästa gång! De blev supergoda och väldigt mättande!

fullsizeoutput_84f.jpeg

Podcasts jag lyssnar på

Jag har fastnat för det här med podcasts, har nån gång testat ljudbok men efter ett tag svävar tankarna iväg på annat och jag missar halva boken. Podcasts däremot, det gillar jag! Här kommer de poddarna jag gillar mest! pods

  1. Flora och Frida - När jag lyssnar på deras pod vill jag bara flika in vad jag känner och tycker om det de pratar om. Det känns som att de är mina kompisar som pratar och jag får lyssna på deras kloka samtal.
  2. P3 Dokumentär - Radioprogram från P3, har lyssnat på P3 dok i flera år och vet exakt vart jag befann mig när jag lyssnade på ett visst avsnitt. Mina topp 5 avsnitt är: 1. Vipeholmsexperimenten 2. Mordet på Fadime 3. Orienteringsdöden 4. Tvind och UFF 5. Kidnappningen av Uppsalastudenten. Finns så många avsnitt som är värda att lyssna på!
  3. Språket i P1 - Har nyss hittat detta radioprogram från P1, vart har detta program varit hela mitt liv!? De tar upp allt man nånsin funderat på som gäller det svenska språket och om man är en språknörd som jag så är detta programmet för dig!
  4. Svenska mordhistorier - en del avsnitt är bara för läskiga att lyssna på. Lyssnar bara på detta på dagtid, för läskigt på kvällen. Sebastian Krantz berättar om mordfallen på ett så bra sätt. Några fall har tagits upp av P3 Dok, men helt klart värt att lyssna om de fallen igen!

Bubblare: Värvet - har nyss börjat lyssna på Värvet även om det har funnits i flera år. Mysig pod där en känd person intervjuas varje gång. Bara ta på dig hörlurarna och lyssna på Sebastian Boudet med sin mysiga franska brytning eller Clara Henry när hon intervjuas.

 

bildkällor: 1, 2 , 3,